lördag 21 april 2018

Simon Söderberg - Perspective (2018)

Vissa tillfällen är bara helt fantastiska för genren Drone eller ambient. Häromdagen var ett bra exempel på det. Jag hade spenderat totalt ca 6,5 timme på tåg och passade på att ta mig an Simon Söderbergs drone-monster Perspective.
     Det första jag vill nämna är att Söderberg vet vad ljudkvalité är och viktigt det är när man gör just den här musiken. Visserligen tjänar alla genrer på det, men det är smärtsamt uppenbart när man har klantat till det om det är något så nedskalat som drone. T ex kan man i spår 3, Howling Mountains, höra hur vinden yr bland kala klippväggar en mörk, lång natt. kraftfullt på ett sätt som bara naturen kan vara. Det här är inte lätt att skapa en känsla av det och det är ytterst viktigt att det låter bra då. Då känslan ska närvara i 32 minuter och 15 sekunder finns det inte utrymme för kass distortion i mastringen och andra ljudkvalité-problem.
     Miljökänslan är väldigt närvarande i Söderbergs musik och det är framförallt i ovan nämnda spår som det blir otroligt snyggt och övertygande. Mycket mäktigt helt enkelt!

Inga kommentarer: