lördag 5 december 2015

Scott Weiland (1967-2015)


Scott Weiland har gått ur tiden. Han var och kommer alltid att vara en av de största rösterna inom rock och framförallt inom undergenren grunge. Min relation till Weiland är inte vidare stark men på senare år har jag börjat uppskatta många av de skivor han har varit involverad i.
     Hans stora break kom i samband med gruppen Stone Temple Pilots - ett band jag varmt rekommenderar att ta en närmare lyssning på. Skivan Core, deras storsäljare, är klassikern och ett bra ställe att starta på. På senare år var han även involverad i "supergruppen" Velvet Revolver där bland annat Slash är medlem.
     Weilands död verkar orsakad av droger så vitt som jag förstår det och ingen är vidare förvånad egentligen. Hans långa drogmissbruk fyllt av återfall är vida känt och har gång på gång satt krokben för hans liv. Inte minst så förstörde det hans del i Velvet Revolver som förmodligen skulle kunna ha blivit något rätt stort.
     Nedan finner du lite olika klipp med Weiland. Någon är från en konsert som The Doors gjorde men olika artister och där Weiland gör ett rätt bra jobb när han hyllar Jim Morrisson. Om man inte faller för rösten så faller man kanske för utseendet. Karln är förmodligen en av de snyggaste rockstjärnorna vårt klot har levererat. Låt det bli en svag lite notis då sådant spelar lite för stor roll inom industrin sedan "för alltid".

Inga kommentarer: