fredag 17 juni 2016

Black Angels - Passover (2006)

Om du gillar: Bra bilmusik, smutsig fuzz i stil med Big Brother and the Holding Company, släpig bluesrock med otroligt mycket attityd. Velvet Underground, Neil Young.

Den här gruppen kom till mig i samband med eftertexterna till ett avsnitt av True Detective. Det var det första spåret, Young Men Dead, de använde sig av och det är ett bra exempel på hur bandet låter. Det var ingen fråga om saken, det här behövde undersökas närmare.
     Black Angels har lyckas kombinera ett sound av Velvet Underground, Neil Young och Big Brother and the Holding Company (bandet som Janis Joplin började i när hon kom igång). Samtidigt som alla dessa gamla referenser finns i Black Angels musik så finns även en modern slöja över hela skivan och det känns nödvändigt för att det ska kunna vara deras egen grej.
     Den här skivan är helt fantastisk att köra bil till. Den har ett stadigt, smetigt, pulserande och psykadeliskt driv och det är helt enkelt oemotståndligt att följa musiken med kroppen samtidigt som asfalten försvinner under dina fötter.
     Jag ser fram emot att ha den här i hyllan en vacker dag och de många biltimmar som den kommer att förgylla. Om ni gillar något av ovan nämnda band eller kör mycket bil - tveka inte.

Inga kommentarer: