tisdag 21 januari 2014

Snakethread - Get Well EP (2013)

Om du gillar: Burial, Boards of Canada, mörk och eftertänksam stämning, musik med dynamik!

Snakethread är ett nytt fynd och en potentiell favorit i framtiden. Jag brukar inte skiva om EP:s men då vi ännu verkar får vänta på en fullängdare så får det gå ändå. Det finns fyra spår på EP:n och man får snabbt vibbar av artister som Burial och Boards of Canada. Bland det bästa med låtarna är definitivt de tydliga och avgrundsdjupa taktslagen som genomsyrar skivan. Takter förstärks sedan med ljud av t.ex. metallföremål - riktigt snygg grund. Ovanpå detta ligger bland annat baklänges-processerade ljud, enklare elgitarr-inslag och och olika ljudeffekter.
     Blandningen blir ett grymt bra sound och tack var en mycket dynamisk genomförd produktion skapas verkligen den tyngd och det djup man vill ha i sån här musik. Tänk om all ambient-aktig musik hade en så bred ljudbild, det gör verkligen att lyssnaren får ut så mycket som möjligt av atmosfären. Nice.
     Jag ser fram emot en fullständig skiva och det är även svårt att redan nu undvika en längtan efter längre låtar. Precis som med t.ex. Burials verk så innebär korta låtar eller EP:s inte nödvändigtvis ett problem, musiken är ändå så pass bra. Samtidigt är det ändå synd när en sådan stämningsfull atmosfär som den här musiken ger uppbåd till tar slut så snabbt då den inte har något att förlora på att vara längre.
Inga kommentarer: