onsdag 13 augusti 2014

Cocteau Twins - Blue Bell Knoll (1988)

Om du gillar: Svävig pop, tät och drömsk känsla, riktigt häftiga sånginsatser.

Blue Bell Knoll är den första skivan med gruppen som sålde riktigt bra i USA och en av deras mer kända skivor. Det är även den skiva jag själv har lyssnat mest på fram till idag.
     Skivans styrka är för mig ganska tydlig. Den kombinerar helt enkelt gruppens pop:igare utflykter med deras mer sväviga. Jag känner att gruppen försökte med detta i och med skivan Treasure men att det då inte räckte ända fram. Den är helt enkelt välbalanserad då den har förmågan att nå ut till många samtidigt som den är konstnärligt okompromissad. En fullträff som passar i många tillfällen och i många sammanhang. Samtidigt är det en av de skivor som också låter bättre ljudtekniskt än innan. Enligt vissa intervjuer hade gruppen tillgång till mer tid och mer resurser än vanligt när de gjorde den här skivan och det märks verkligen.
     Sånginsatserna är stundtals bländande och jag brukar ofta spela upp spåret Carolyn's Fingers som ett exempel på Frazers sätt att uttrycka sig. För er som har följt CT-serien så får ni absolut inte missa den här. För er som inte gjort det - ni får absolut inte missa den här. Seså, lyssna nu:

Inga kommentarer: